
Den ligger litt utenfor allfarvei i Chiles hovedstad Santiago, men skulpturparken Parque de las Esculturas er kanskje det mest spennende stedet man kan besøke i byen.
I 1982 var Santiago en by holdt i jernhånd av militærdiktaturet til general Augusto Pinochet.
Det året ble Santiago rammet av en av de verste flommene i byens historie. Smeltevann fra Andesfjellene gjorde at Rio Mapocho gikk over sine bredder og skadet deler av byen.
Et av områdene som ble feid vekk av flommen var en park og en hage ikke langt fra San Cristobal-høyden som troner over byen.
En gruppe lokale kunstnere valgte å bruke flommens ødeleggelser til noe positivt og tok initiativ til å gjøre området til en skulpturpark.
Målet var både å gi byen en vakker park, men også å skape et pusterom for kunstnerisk frihet i den undertrykkende atmosfæren som Pinochet-regimet skapte.
Artikkelen fortsetter under bildet.

Jazz-konserter og skoleklasser
Parken sto ferdig i 1986 og den første skulpturen var “Pachamama”. Marta Colvin (se bildet lenger nede i artikkelen).
Gjennom årene er flere skulpturer kommet til og i dag er det rundt 40 som er en del av den permanente samlingen.
Blant kunstnerne som er representert er både chilenere og internasjonale skulptører som kroatiske Vasco Lipovac, men det er de lokale kunstnernes arbeider som imponerer mest.
I dag fungerer parken som et kulturelt samlingspunkt for Santiago. Om dagen brukes parken av studenter fra universitet like i nærheten og på sommerkveldene er det ofte jazzkonserter.





























